Sanitas Diagnosztikai és Rehabilitációs Központ
Dr. Mészáros Tibor, Urológus főorvos
Urológus főorvos
Dr. Mészáros Tibor

Kedd: 16:00 - 19:00

1959. március 13-án születtem Kiskunmajsán. Általános iskolai tanulmányaimat és a gimnáziumot is ott végeztem, kitűnő eredménnyel. 1982-ben a Szegedi Általános Orvoskaron megkaptam a "Jó tanuló, jó sportoló" elismerést.
1984-ben szereztem általános orvosi diplomát a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. Ezután a Kiskunfélegyházi Sebészeti Osztályon kezdtem dolgozni. A sorkatonaság után, 1986. augusztusában a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház Urológiai Osztályán helyezkedtem el, ahol jelenleg is dolgozom. 1989-ben szereztem a szakképesítést urológiából.
Ezt követően munkám mellett több éven keresztül folytattam oktatómunkát középfokú és felsőfokú egészségügyi intézményben. Folyamatos intenzív nyelvtanfolyamokkal elértem, hogy társalgási szinten beszélek angolul és németül.

Abban az időben az osztályon kiemelt szakmai feladatom volt a hólyagdaganatos betegek gondozása, a „felületes" hólyagdaganatok kezelésének irányítása. A számítógépes munkák fő szervezője és lebonyolítója voltam, általam valósult meg osztályunkon az akkor még újdonságnak számító számítógépes képarchiváló rendszer bevezetése a „felületes" hólyagdaganatok diagnosztikájában és követésében. Ezzel kapcsolatban 2000-ben közleményem jelent meg az endourológiai folyóíratban és nemzetközi kongresszusokon előadással is részt vettem (Európai Urológus Társaság ESU ülésén és az Endourológiai Világkongresszuson [Thaiföld]).
Jelentős szerepem volt osztályunk ultrahang diagnosztikájának bevezetésében, melyben segített az ezt megelőző koppenhágai intervenciós radiológiai továbbképzés és a budapesti Szent János Kórházban töltött 2 hetes gyakorlat is.
Az urológiai rosszindulatú daganatos megbetegedések számának növekedése és a kezelési kritériumok változása miatt 2008-ban több hetes onkológiai továbbképzésen vettem részt.

Számos közleményem és előadásom (nemzetközi és országos) jelent meg a szakmai életben a jóindulatú prosztata megbetegedések, merevedési zavarok, urológiai daganatok, köves megbetegedések és infekciók témakörben. Több előadással, díjnyertes poszterrel szerepeltem a MUT ( Magyar Urológus Társaság) rendezvényein.

2001 -ben neveztek ki adjunktusnak majd 2006-ban főorvosi kinevezést kaptam.
2016-ban bíztak meg a Békés Megyei Központi Kórház Urológia Osztályának vezetésével. 2016 végén segítségemmel került bevezetésre osztályunkon a laparoscopos műtéti technika.

Az elmúlt években a SZAOTE Urológiai Klinika szervezésében több alkalommal tartottam felkért előadást rezidensek, szakorvosjelöltek és szakorvosok továbbképző tanfolyamain. Továbbképzési céllal rendszeresen részt veszek a nemzetközi és hazai tudományos üléseken.

Magánrendelésemet Gyulán, a Sanitas Diagnosztikai és Rehabilitációs Központban tartom.