Sanitas Diagnosztikai és Rehabilitációs Központ

A fizioterápiás kezelések széles körének közös alapja, hogy a természetes, vagy mesterségesen előállított energiát állítja a gyógyítás szolgálatába. Számos kezelési lehetőség tartozik ebbe a körbe, kezdve a gyógytornával, a gyógyvizes fürdőn át az ultrahang terápiáig. A kezelések lényege, hogy különböző módon stimulálva az izom-ín-ízület képleteket, a szervezet gyógyulási, regenerálódási folyamatát serkentsék és megszüntessék a fájdalmas panaszokat.

Az egyes kezelések külön-külön is hatásosak lehetnek, azonban megfelelő kombinációban – személyre szabottan – egymás hatását erősítve gyorsíthatják a rehabilitációt. Ezt a kombinációt nevezzük komplex fizioterápiának.

A komplex fizioterápiát leggyakrabban mozgásszervi panaszok esetén szakorvosok ajánlják. Az ajánlással érdemes mielőbb szakképzett gyógytornász-fizioterapeutát felkeresni, aki egy alapos állapotfelmérés után egyéni terápiás tervet állít fel. A terv teljesen személyre szabott és többféle fizioterápiás módszert tartalmaz.

A komplex fizioterápia összeállítása természetesen számos egyéni tényezőtől függ, mint a páciens kora és fizikális állapota, valamint a kezelésekre adott izomreakciók. Ezeket szakképzett fizioterapeuta értelmezi, és ezek függvényében vezeti le a teljes terápiát.

A kezelések sokszínűségétől nem szabad megijedni – szakszerű kombinációjuk gyorsabb és hosszú távon is tartós gyógyulást eredményez!