Sanitas Diagnosztikai és Rehabilitációs Központ

A röntgen vizsgálat során a röntgensugárnak a vizsgálandó szerven, testrészen való áthaladásakor történő gyengülését, azaz a vizsgált régió sugárelnyelését mérjük egy speciális, nagy érzékenységű detektorral. Az így létrejövő képek értékelése során születik meg a diagnózis.

A vizsgálat leggyakoribb alkalmazási területe a csontok (törések, gerinc- vagy ízületi elváltozások), valamint a tüdő és néhány esetben a hasi régió vizsgálata, melyeket olyan speciális technológiai igényű egyéb vizsgálatok egészíthetnek ki, mint például a csontsűrűség mérés, vagy a mammográfia.

Az első röntgenfelvétel elkészülte (1895 december 22.) óta eltelt időben a technológia folyamatos fejlődésének köszönhetően a páciensek által a vizsgálatok során elszenvedett sugárterhelés töredékére csökkent, a nálunk is alkalmazott digitális detektoros technológia alkalmazásával pedig folyamatosan kontrollálhatóvá vált.

Azonban a sugárterhelés alacsony szintje mellett is, gyermekek, valamint a magzat védelmében a várandós anyák röntgen vizsgálatát csak külön kockázatelemzést követően végezzük.

Klinikánkon egy csúcstechnológiás detektorral felszerelt GE Brivo DRF készülékkel végzünk általános radiológiai vizsgálatokat.

First_medical_X-ray_by_Wilhelm
Az első röntgen felvétel (Bertha Röntgen keze) 1895.12.22.
Eötvös Loránd keze 1896. január
Eötvös Loránd keze 1896. január

Röntgen diagnosztika árlista

Dr. Mellár Erzsébet, Dr. Szabó Ákos, Röntgen vizsgálatok
1 régió röntgenvizsgálata
6.000 HUF
24 órás leletezés
5.000 HUF
Mellkasröntgen (2 irányú)
11.000 HUF
Röntgenfelvétel (2 irány)
11.000 HUF
Röntgenfelvétel irányonként
6.000 HUF
Teljes gerinc röntgen
22.000 HUF

Röntgen Vizsgálat
Képalkotó diagnosztika, röntgen