Sanitas Diagnosztikai és Rehabilitációs Központ

A klinikai vizsgálatok által megállapított diagnózis alapján, egyénre szabott terápiás gyakorlatok összessége. A gyógytornász mindig magasan képzett, felsőfokú végzettséggel rendelkező szakember, aki figyelembe veszi az egyén és a betegség sajátosságait.

A mozgáskor vagy akár nyugalomban fellépő ízületi és izomfájdalom csökkenését érjük el. Természetesen kiegészítő terápiaként a kezelőorvossal megbeszélve használunk fájdalomcsillapító, izomlazító kenőcsöket, porcképzést javító gyógykészítményeket, gyulladáscsökkentő gyógyszereket, jégterápiát.

A kezelés területei nagyon sokrétűek. Ortopédiai, reumatológiai, ideggyógyászati kórképek kezelése, sérülések, műtétek, agyvérzés utáni rehabilitáció.

A torna célja a helyes testtartás megtanítása, az izomerősítés, a beszűkült gerincmozgások oldása, ízületi mozgások mozgásterjedelmének növelése a feszes izomzat lazítása, a zsugorodott izmok nyújtása és a keringés javítása. A torna a fájdalmak csökkenését eredményezheti, valamint csontritkulás, szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére is alkalmazható. A mindennapos stressz oldására is kiváló.

A gerinctornát bárki igénybe veheti, akinek nincs kimutatott gerincsérve vagy akut lumbágója, viszont vannak visszatérő derék-, hát- vagy nyaki gerinc panaszai. Akiknél még nem jelentkeztek a tünetek, viszont sokat ülnek, akkor a rendszeres gerinctornával megelőzhető a fájdalmak kialakulása.

Manapság nem könnyű feladat a legnagyobb ellenfelet, a lustaságot és a rossz szokásokat legyőzni. A gyógytorna azonban nagymértékben hozzájárulhat a siker megvalósításához és a jó közérzet eléréséhez.

Fontos: a gyógytornához kényelmes ruházat és váltócipő használata szükséges!