A fájdalomtól a gyógyulásig – négy fizioterápiás módszer a XXI. században

Folytassuk a fizioterápiás módszerek bemutatását! Mik azok a módszerek, amelyek pluszban segíthetnek még rehabilitációs folyamatokban, akár baleset, akár hosszabb betegség után? Az előző részben már volt szó a game ready és a lézerterápiáról, most vizsgáljunk meg még két módszert.

Először nézzük meg az ultrahang fizioterápiát. Azt mindannyian tudjuk, hogy maga az ultrahang az emberi fül számára nem hallható tartományban rezeg. Használatos a diagnosztikában, tehát az ultrahangos vizsgálatoknál, de kezelésre is alkalmas. Az ultrahangos fizioterápiás kezelés alkalmával az ultrahang a szövetek között rezgést idéz elő, ezáltal mikroszkopikus szinten értelmezhető szöveti masszázst lehet vele indukálni. Mi lesz az eredmény? Lazítja a kötőszöveteket és az izmokat. Felpuhítja az izomcsomókat, értágító és keringésjavító hatása is van. A kozmetikai iparban egyes krémek bőrbe való beviteléhez is használják. Erőteljes hatással bír a szervezetre.

A Bemer terápia alapja a mágnesesség. Maga a szó egy betűszó, a következőből: Bio-Elektro- Mágneses-Energia-Reguláció. Ez a módszer, tehát a Bemer terápia a mikrokeringésre hat, és serkenti a szervezet öngyógyító folyamatait. A mágnesterápia működési elve pedig igazán egyszerű: maga a mágnesesség a vér egyik alkotórészében, a hemoglobinban található vasra hat. Ezáltal felgyorsítja a véráramlást, a sejtek anyagcseréje is felgyorsul – így a gyógyulási folyamat is lerövidülhet. Elsősorban a gyulladásgátlás és a fájdalomcsillapítás területein igen hatékony módszer. Jól alkalmazható például gerincfájdalomnál, fejfájásnál, porc eredetű fájdalmaknál is.

Ezekre a kezelésekre nálunk is lehetőség van, így ha szeretné őket igénybe venni, forduljon hozzánk bizalommal!

Nem érdemes tehát ezt félvállról venni – de a jó hír az, hogy tehetünk magunkért, és nem is keveset. Sétáljunk sokat, de futhatunk, úszhatunk is. Válasszunk olyan széket, amelyikben helyes tartással ülhetünk! Végezzünk nyújtó gyakorlatokat, relaxáljunk! Tartsunk többször szünetet munka közben, álljunk fel, járkáljunk és mozgassuk át magunkat!

Ugye nem is olyan bonyolult? Ha fizioterápiát vagy gyógytornát választunk, akkor pedig még van egy jó tippünk!

Elérhetőségeink

Közösségi média