Egy kicsi mozgás mindenkinek kell! És gyógytorna?

Miért jó a gyógytorna? Miért kell és kinek? Vajon, ha egyébként egészséges vagyok, és nincs különösebb akut gondom, csak egy kicsit fáj a fejem néha, vagy sokat ülök a gép előtt, akkor is érdemes ezzel foglalkozni?

Lássunk 4+1 ismert vagy kevésbé ismert tényt a gyógytornáról!

  1. Csoportosan és egyedül is végezhető, gyógytornásszal és akár segítség nélkül is, ha már jól begyakoroltuk a gyakorlatokat. Vannak különböző gyógytorna fajták is természetesen.
  2. Passzív és aktív mozgást is végezhetünk egyszerre, ennek egységével dolgozunk a gyógytornán. Sőt, a mozdulatok lehetnek sajátok, vagy vezetett mozdulatok, amikor a gyógytornász segítségével tornászunk.
  3. Segít ellazulni. A gyógytorna során a páciens relaxációs gyakorlatokat is végez, tehát képes lesz ellazulni. Fontos, hogy endorfin is termelődik torna közben, fájdalomcsillapító hatással is bír, sőt, mondhatjuk, hogy szinte gyakorlatilag újjászületünk egy gyógytorna után.
  4. Segíti emésztésünket – mégpedig azon egyszerű oknál fogva, mert megmozgatja rendesen a testünket, pontosabban a hasizmokat. Így a bélmozgás is erősödik, az esetleges lassabb emésztés felgyorsul.

+1. A hatás minden alkalom után érezhető – igen, ez az első alkalomra is vonatkozik. Akár pszichés, akár fizikai hatásra gondolunk, mindegyik bekövetkezik a gyógytorna után.

Mi mindenkinek ajánljuk, mert kivételesen jó hatással van szervezetünkre, egészségünkre, mindennapi fáradtságunk, stresszünk kezelésében is nagyszerű eredményeket hozhat. Nem kell tehát ahhoz komoly betegség, vagy baleset utáni rehabilitáció, hogy kipróbáljuk. Ahhoz, hogy testünkben minden a helyén a legjobb formáját hozza, járjunk gyógytornára is!

Keressen fel minket, szakembereinknél jó kezekben lesz!

Elérhetőségeink

Közösségi média