5 dolog, amit ellenőrizz, mielőtt orvost választasz!

A magánegészségügyben az intézmény, az orvosválasztás szabadon eldönthető, rugalmas a rendszer. Ennek hátránya, hogy a sok intézmény számos választási lehetőséget eredményez, amik közül nehéz kiválasztani a megfelelő(nek tűnőt). Amik a választást meghatározzák, olyan szempontok lehetnek, mint az erre félretett összeg, ismerősök ajánlása, esetleg az online keresés. A halmaz ekkor is nehezen szűkül, így adunk pár egészen konkrét tippet, mit szükséges ellenőrizni.

Online választás: ma már inkább mások véleményére hagyatkozunk

Első lépésben érdemes körbekérdezni ismerősi körben, hiszen a testközeli tapasztalatokról első kézből értesülhetünk, másrészt kiderülhet, hogyan bánnak a betegekkel az egyes helyeken. Második körben ajánljuk a Facebook csoportokat, nem véletlenül: a betegségre rákeresve több csoportot is kiadhat az oldal, amikbe érdemes belépni, és rákeresni az orvosok neveire. Az azonos betegséggel küzdők sokszor ugyanazon szakértőkhöz járnak, így naprakész információkhoz jutathatunk. A harmadik kör ehhez kissé hasonló, mert az internet keresőjébe is érdemes beütni a keresendő személyt vagy intézményt, vélemények után kutatva. A találatokat azért fenntartással kell kezelni és mérlegelni a véleményeket, de fórumbejegyzések hasznos információmorzsákat rejthetnek. A kutatás szintén kiadhat egy olyan szempontot, amire elsőre talán nem is gondolnánk: több minősítési rendszer is létezik, így ha kiválasztottunk több potenciális jelöltet, megnézhetjük, tagja-e valamelyiknek.

Végül, de nem utolsósorban az egészségügyi szolgáltató ügyfélszolgálatát érdemes felhívni a panasszal és rákérdezni, kit ajánlanak. Nálunk, a Sanitas Diagnosztikai és Rehabilitációs Központban, a recepciós kollégák körültekintően ajánlanak akár vizsgálatot vagy orvost, komplex esetekben pedig egy szakértői csapat is konzultál, hogy a lehető legjobb megoldást nyújtsuk.

Forduljon hozzánk bizalommal, foglaljon hozzánk időpontot időpontfoglaló rendszerünkön keresztül, vagy telefonon!

Elérhetőségeink

Közösségi média