Sanitas Diagnosztikai és Rehabilitációs Központ

De mi is az a lökéshullám terápia, és hogyan hat a testre?

A terápia lényege, hogy készülék által keltett, nagy intenzitású hanghullámokkal mechanikai ingernek vetik alá a kezelt szövetet, ami által a területen vérbőség alakul ki. A kezelés hatására felpezsdül a vérkeringés, ezáltal a sejtek tápanyag- és oxigénellátása javul, és kellemes mellékhatása, hogy a szövetben lévő salakanyagok gyorsabban kiürülnek.

A hanghullámok oldják az izomgörcsöket, így fájdalomcsillapító hatást érnek el úgy, hogy az izmokat fellazítják, csökkentve az izomfeszülést. Ezeket a hullámokat a bőrfelszín közelében létrehozva, a környező szövetek károsítása nélkül, célzottan a problémás testtájékra irányítják.

Milyen pozitív hatásai vannak még? Az említett vérkeringés fokozódás, szövet-öngyógyítás, fájdalomcsökkentés és izomlazítás mellett gyulladáscsök­kentő a kezelés a sejtstruktúra és szövetstabilitás javulásának hatásával jár, különböző mozgásszervi kórképek pedig jelentős javulhatnak.

Kinek ajánljuk, és hogyan történik nálunk a kezelés?

A leggyakrabban előforduló panaszok között, melyekre lökéshullám terápiát szokták javasolni szakorvosaink, jelen vannak

  • a lábfájdalmak, mint például a sarok- és talpfájdalom,
  • az izomcsomók, amik például sok futás, sport hatására, vagy a rotátorköpenyben alakulhatnak ki,
  • ínsérülések, izomletapadásokkor,
  • csípőfájdalmakkor.

A kezelés a Sanitas Diagnosztikai és Rehabilitációs Központban egy külön erre a vizsgálatra elkülönített helyiségben zajlik, minden zavaró tényező kizárásával, a páciens teljes komfortjának biztosításával.

Szeretne még többet megtudni? Foglaljon szakrendelésünkre időpontot!

Sanitas, és akik mögötte állnak
Ha arra a kérdésre keressük a választ, hogy mi motiválja a Sanitas Diagnosztikai és Rehabilitációs Központ csapatát – a válasz nem túl nehéz. Egy olya...
Szűrőprogramjaink: minden, amit tudni akart róla
Igaz, menedzserszűrésnek neveztük el csomagjainkat, de bárkinek ajánljuk, akinek fontos az egészsége és nyomon szeretné követni állapotát. Összefoglal...