Gyógytorna

Gyógytorna

Kelet-Magyarország legmodernebb és legbarátságosabb járóbeteg ellátást végző magánklinikáján gyors és biztos diagnózishoz jut.

Gyógytorna

A klinikai vizsgálatok által megállapított diagnózis alapján, egyénre szabott terápiás gyakorlatok összessége. A gyógytornász mindig magasan képzett, felsőfokú végzettséggel rendelkező szakember, aki figyelembe veszi az egyén és a betegség sajátosságait.

A mozgáskor vagy akár nyugalomban fellépő ízületi és izomfájdalom csökkenését érjük el. Természetesen kiegészítő terápiaként a kezelőorvossal megbeszélve használunk fájdalomcsillapító, izomlazító kenőcsöket, porcképzést javító gyógykészítményeket, gyulladáscsökkentő gyógyszereket, jégterápiát.

A kezelés területei nagyon sokrétűek. Ortopédiai, reumatológiai, ideggyógyászati kórképek kezelése, sérülések, műtétek, agyvérzés utáni rehabilitáció.

A torna célja a helyes testtartás megtanítása, az izomerősítés, a beszűkült gerincmozgások oldása, ízületi mozgások mozgásterjedelmének növelése a feszes izomzat lazítása, a zsugorodott izmok nyújtása és a keringés javítása. A torna a fájdalmak csökkenését eredményezheti, valamint csontritkulás, szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére is alkalmazható. A mindennapos stressz oldására is kiváló.

A gerinctornát bárki igénybe veheti, akinek nincs kimutatott gerincsérve vagy akut lumbágója, viszont vannak visszatérő derék-, hát- vagy nyaki gerinc panaszai. Akiknél még nem jelentkeztek a tünetek, viszont sokat ülnek, akkor a rendszeres gerinctornával megelőzhető a fájdalmak kialakulása.

Manapság nem könnyű feladat a legnagyobb ellenfelet, a lustaságot és a rossz szokásokat legyőzni. A gyógytorna azonban nagymértékben hozzájárulhat a siker megvalósításához és a jó közérzet eléréséhez.

Fontos: a gyógytornához kényelmes ruházat és váltócipő használata szükséges!

Egyéni gyógytorna

Az egyéni kezelés teljesen egyénre szabott, komplex gyakorlatsort állítunk össze az adott problémára.

Csoportos gyógytorna

Csoportos kezelés során olyan azonos, vagy hasonló állapotú betegeket kezelünk, akiknél nincs szükség a mozgás kézzel történő irányítására, vezetésére.

Speciális kezelések

A klinikai vizsgálatok által megállapított diagnózis alapján, egyénre szabott speciális gyakorlatok összessége.

Elérhetőségeink

Közösségi média