Fizikoterápia

Fizikoterápia

Kelet-Magyarország legmodernebb és legbarátságosabb járóbeteg ellátást végző magánklinikáján gyors és biztos diagnózishoz jut.

Komplex Fizioterápia

A fizioterápiás kezelések széles körének közös alapja, hogy a természetes, vagy mesterségesen előállított energiát állítja a gyógyítás szolgálatába. Számos kezelési lehetőség tartozik ebbe a körbe, kezdve a gyógytornával, a gyógyvizes fürdőn át az ultrahang terápiáig. A kezelések lényege, hogy különböző módon stimulálva az izom-ín-ízület képleteket, a szervezet gyógyulási, regenerálódási folyamatát serkentsék és megszüntessék a fájdalmas panaszokat.

Az egyes kezelések külön-külön is hatásosak lehetnek, azonban megfelelő kombinációban – személyre szabottan – egymás hatását erősítve gyorsíthatják a rehabilitációt. Ezt a kombinációt nevezzük komplex fizioterápiának.

A komplex fizioterápiát leggyakrabban mozgásszervi panaszok esetén szakorvosok ajánlják. Az ajánlással érdemes mielőbb szakképzett gyógytornász-fizioterapeutát felkeresni, aki egy alapos állapotfelmérés után egyéni terápiás tervet állít fel. A terv teljesen személyre szabott és többféle fizioterápiás módszert tartalmaz.

A komplex fizioterápia összeállítása természetesen számos egyéni tényezőtől függ, mint a páciens kora és fizikális állapota, valamint a kezelésekre adott izomreakciók. Ezeket szakképzett fizioterapeuta értelmezi, és ezek függvényében vezeti le a teljes terápiát.

A kezelések sokszínűségétől nem szabad megijedni – szakszerű kombinációjuk gyorsabb és hosszú távon is tartós gyógyulást eredményez!

Game ready (aktív kompressziós terápia)

A Game Ready minden más megoldásnál jobban gyorsítja az akut muszkuloszkeletális sérülésekből való felépülést és az ortopédiai műtétek utáni rehabilitációt is. A két bevált terápiás eljárás előnyeit forradalmian egyesítő Game Ready az alkalmazott tudomány erejével segíti elő a gyógyulást.

Lézerterápia

Az alacsony szintű lézerterápia a folyamatos, polarizált monokromatikus fény lézersugár formájában történő alkalmazásán alpszik. A lézersugarat elnyelik a szövetek, a benne rejlő energia pedig a szövetek sejtjeibe jut, elősegítve azok normális működésének visszaállítását.

Lökéshullám terápia

A lökéshullám készülék által keltett hanghullámok nagy intenzitású hanghullámok a kezelt területen vérbőséget okozva felpezsdítik vérkeringését, így beindítják a szervezet öngyógyító folyamatait. Oldják az izom görcsöket, így fájdalomcsillapító hatást is elérnek.

Bemer terápia

A gyógyulási és felépülési folyamatok, valamint a betegségek jelentős száma közvetlenül kapcsolatban áll a mikrokeringéssel és a mikroszkopikus szintű anyagcserével. A BEMER célzottan serkenti a korlátozott vazomóciót és ezen keresztül javítja a mikrokeringést.

Ultrahang terápia

Az ultrahang terápia során a longitudinális hullámok mechanikus energiája mélyen áthatol az emberi lágyszöveteken. A mechanikai hullámok, miután azokat elnyelik a szövetek, hőenergiává alakulnak át, mikromasszázst alkalmazva az érintett szöveteken.

Elérhetőségeink

Közösségi média