Speciális kezelések

Speciális Kezelések

Trigger pont kezelés: az izmokban jelentkező erősen irritált pont a vázizomban, ami fokozott nyomás érzékenységgel társul a feszes izomkötegben. Ez a pont nyomásra helyileg is fájdalmas és erőteljes fájdalmat ad a jellemző kisugárzó területére (referencia zóna), motoros diszfunkció és vegetatív tünetek is megfigyelhetőek. Manuális technikával oldjuk ezt a pontot.

SMR henger/ SMR, vagyis self-myofascial release, izompólya, vagy kötőszöveti masszázs, fellazítás. Használjuk a fascia (izompólya) nyújtására, lazítására, húzódásokra, izomlázra, sérülésekre és műtéti rehabilitációban, bemelegítéskor és levezetéskor. Az izomegyensúly helyreállítására.

Neurodinamika: a perifériás idegmobilizáció (neurodinamika) egy speciális fogásokat magába foglaló diagnosztikai és terápiás módszer. A terápia célja a becsípődött, letapadt, keringésükben sérült alsó, vagy felsővégtagi idegek felszabadítása a nyomás alól, ezáltal a karba-lábba sugárzó zsibbadás, fájdalom csillapítása illetve megszüntetése.

A legtöbb esetben kiegészítő kezelésként:

  • különböző, a gerincet (elsősorban nyaki és ágyéki szakaszt) érintő műtétek és betegségek (pl. nyaki, ágyéki gerincsérv, letapadt ideggyök, gyulladások)
  • az alsó és felső végtagok sérülései, gyulladásos betegségei után kialakult állapotok
  • TOS, Carpal-tunnel és egyéb alagútszindrómák

McKenzie: a McKenzie módszer a gerincproblémák speciális vizsgálati és kezelési rendszere, mely világszerte az egyik legelterjedtebb gerinckezelési eljárás, a világ 40 országában.