Fontos a megelőzés: miből is tudhatom, hogy kezelésre kell járnom?

A megelőzés fontos, és a Sanitas Diagnosztikai és Rehabilitációs Központban különös hangsúlyt fektetünk erre: éppen ezért került bevezetésre rehabilitációs programunk és szűrőcsomagjaink.

A rohanó életmódunkból fakadóan a testünk és lelkünk jobban ki van téve a folyamatos stressznek, az egészségtelen táplálkozásnak és a mozgásszegény életmódnak, ami az életmód betegségek rohamos terjedésével jár, mint például a szív- és érrendszeri betegségek, 2-es típusú cukorbetegség, és a rák különféle típusai.

Ám rögtön két jó hírrel szolgálunk, amivel aktívan tehetünk az egészségünkért! Először is nézzük meg a mozgásszervi megelőzést! Rögtön az elején leszögezzük: amennyire csak idejéből engedi, a testmozgást mindenkinek, kortól és nemtől függetlenül, melegen ajánljuk – azonban az korántsem mellékes, ki milyen típusú és minőségű sportágat választ magának. Mielőtt belevágna az aktív sportba, ajánljuk, hogy látogasson el hozzánk állapotfelmérésre, ahol gyógytornászaink alaposan megvizsgálják mozgástartományát és megmondják, mely területeket érdemes megerősíteni az intenzív sport előtt. Sőt, igény esetén személyre szabott edésprogramot állítanak össze, melyet lehetőség van velük teljesíteni, így biztosan olyan fizikumban vághat bele az ön által válaszott sportba, mellyel jobb aránnyal elkerülhetők a sérülések és későbbi panaszok. Gyógytornászaink a külön erre kialakított rehabilitációs teremben várják önt személyre szabott, egyéni vagy csoportos óra keretében.

Ha ön már abba a csoportba tartozik, aki problémával érkezik hozzánk, erre is van természetesen megoldás: vizsgálatra jelentkezés után képzett orvosaink diagnosztikai vizsgálat keretében megvizsgálják, majd javaslatot tesz a kondíciójának legmegfelelőbb rehabilitációs terápiára. Ezek egyike lehet a gyógytorna, mely során kollégánk elkészíti az egyénre szabott gyógytorna edzéstervét.

A mozgásszervi megelőzés mellett fontos még a rendszeres szűrések beiktatása az életünkben, melyről következő cikkünkben olvashat.

Szívesen olvasna még többet rehabilitációs kezeléseinkről?

Elérhetőségeink

Közösségi média